lederboard

Jej wysokość wołowina! Tylko w Spiżarni Smaków


Restauracja Spiżarnia Smaków zaprasza na wyjątkowy Festiwal Kulinarny, którego bohaterami będą sycące dania z aromatycznej wołowiny!

 

Pyszne, apetyczne i zdrowe – takie właśnie są potrawy z wołowiny serwowane w restauracji Spiżarnia Smaków. Nic dziwnego, że właśnie to szlachetne mięso wystąpi 3 grudnia „w roli głównej” na Festiwalu Smaków organizowanym w restauracji mieszczącej się przy ul. Wspólnej 35.

– W naszym menu znajdziecie Państwo dania wspaniałej polskiej kuchni w jej nowoczesnym i urozmaiconym wydaniu, ale także potrawy wegetariańskie oraz dla osób na diecie bezglutenowej. Dodatkowo w każdy weekend (od czwartku do niedzieli) organizujemy kulinarne mini-festiwale, tematycznie poświęcone jednemu składnikowi, przyrządzonemu na wiele sposobów. Do tej pory ich bohaterami były: krewetki, mule, makaron, dynia, grzyby i steki. Tym razem proponujemy Państwu festiwal z wołowiną QMP! – zachęca szefowa restauracji Spiżarnia Smaków Violetta Kryszczuk.

Dlaczego wołowina QMP (Quality Meat Programe*) jest tak wyjątkowa? Sekret tkwi w procesie hodowlanym. Naturalne pasze, wolny chów bez uwięzi oraz najlepsze rasy mięsne są gwarancją porcji zdrowia na naszym talerzu. Dodajmy do tego kontrolowany, niski wiek uboju oraz selekcję otrzymanego mięsa, a stanie się jasne, dlaczego wołowina QMP to mięso delikatne, kruche i soczyste!

Goście restauracji będą mogli skosztować wyjątkowych dań, których bazą będą żeberka wołowe:

– w wersji jamajskiej BBQ z pieczonymi ziemniakami i karmelizowanymi warzywami;

– w wersji francuskiej (sos z musztardy Dion) z puree ziemniaczano-selerowym z surówką;

– w wersji azjatyckiej ze smażonym makaronem z warzywami;

– w wersji polskiej z duszoną kapustką i ziemniakami z wody z koperkiem;

Dania z wołowiny, które będą serwowane w restauracji Spiżarnia Smaków z pewnością zachwycą nawet największych smakoszy. Dlaczego? To proste – wszystkie potrawy przyrządzone zostaną na bazie najlepszej jakości wołowiny z certyfikatem QMP. Dzięki temu goście restauracji posmakują tego, co najlepsze z natury! A jeśli ktoś poczuje niedosyt, z pewnością ucieszy go wiadomość, że już wkrótce Spiżarnia Smaków przygotuje kolejny Festiwal Smaków, którego bohaterem będzie tym razem… wyborny sznycel wołowy!

Wpadnij zatem do restauracji Spiżarnia Smaków, rozpieść swoje kubki smakowe i skosztuj wyjątkowych potraw z najlepszej jakości mięsa wołowego!

 

*** Festiwal Wołowiny trwa w sobotę i niedzielę (3.-4.12) od 12.00-20.00

 

Więcej na https://www.facebook.com/SpizarniaWspolnaWawa/?fref=ts

 

* Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego

fot. Piotr Wroniewicz

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Akceptuję zasady Polityki prywatności