Le Victoria Brasserie Moderne otrzymała prestiżowe wyróżnienie – nagrodę dla Najlepszej Francuskiej Restauracji w Warszawie w 2014 roku. Nagroda została przyznana w 11. edycji prestiżowych nagród branży gastronomicznej „Best of Warsaw”, organizowanej przez miesięcznik Warsaw Insider.
15 stycznia, 2015 – Warszawa – Najlepsi warszawscy restauratorzy i szefowie kuchni zebrali się w czwartek w hotelu Sofitel Warsaw Victoria na rozdaniu prestiżowych nagród „Best of Warsaw” miesięcznika Warsaw Insider.
– Ubiegły rok minął pod znakiem innowacji i inwencji. Rynek jest już dojrzały i bardzo zróżnicowany, dlatego tegoroczne wyniki głosowania były trudne do przewidzenia – powiedział redaktor naczelny Warsaw Insider, Alex Webber. Jury w składzie redaktor naczelny Alex Webber, szef kuchni Joseph Seeletso oraz blogerzy z Restaurantica i Froblog wyłoniło nagrodzonych w 26 kategoriach.
Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne otrzymała prestiżowe wyróżnienie – nagrodę w kategorii „Najlepsza Francuska Restauracja” w Warszawie w 2014 roku w 11. edycji nagród „Best of Warsaw”. Nagroda ta potwierdziła silną pozycję Le Victoria Brasserie Moderne wśród innych warszawskich restauracji. Le Victoria Brasserie Moderne, która obchodziła swoje pierwsze urodziny w październiku 2014 roku, prezentuje autorską, nowoczesną kuchnię szefa Macieja Majewskiego. Le Victoria Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, której menu to finezyjne połączenie tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu.
– Jesteśmy dumni z tego wyjątkowego wyróżnienia dla Le Victoria Brasserie Moderne w 11-tej edycji nagród “Best of Warsaw” – powiedział Maciej Majewski, Executive chef restauracji Le Victoria Brasserie Moderne. – Nagroda jest szczególnym uznaniem dla pracy mojego zespołu, dzięki któremu dziś staliśmy się częścią ekskluzywnej grupy najbardziej uznanych restauracji w Warszawie.
Na zdjęciu od lewej: Jean Wendling, Zastępca Dyrektora Generalnego hotelu Sofitel Warsaw Victoria Maciej Majewski, szef kuchni w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne, Patrick Carabin, Dyrektor Generalny hotelu Sofitel Warsaw Victoria.
*** Położona w samym centrum Warszawy, Le Victoria Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie z polskimi akcentami kulinarnymi. Menu jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej i polskiej kuchni, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości, którzy mogą delektować się zapachami naszej kuchni. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem kulinarnej przygody w Le Victoria Brasserie Moderne. Elegancja Brasserie jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomeza.
Le Victoria Brasserie Moderne
Ul. Królewska 11, 00-065 Warszawa
Tel. +48 22 657 83 82, E-mail: brasserie.moderne@sofitel.com
www.facebook.com/brasserie.moderne
http://instagram.com/brasseriemoderne