W dniu 29 września odbędzie się wyjątkowe medialne otwarcie miejsca, które już teraz znalazło swoich zwolenników wśród gwiazd. The One to restauracja na warszawskiej Saskiej Kępie stworzona dla osób żyjących pełnią życia. Łączy w sobie wyśmienitą kuchnię opartą na produktach zdrowych i ekologicznych z komfortową atmosferą i industrialnym wystrojem.
Kuchnia The One to miejsce dla świadomych, ceniących zdrową kuchnię gości. Specjalnie wybrane produkty pochodzą z równoważonych i ekologicznych upraw. Szef kuchni Tomasz Łagowski tworzy swoje menu kierując się pojęciem terrior, szukając przy tym samym produktów wytwarzanych przez małych polskich producentów, łącząc je ze sztuką kuchni europejskiej. The One to także jedyny w swoim rodzaju grill przy Francuskiej 3, na warszawskiej Saskiej Kępie. Otwarta przestrzeń ogrodowa, na której serwowane są grillowane owoce morza i ryby, z wyszukanymi dodatkami, nadaje miejscu niezwykłej, śródziemnomorskiej oprawy.
Medialne otwarcie, które będzie miało miejsce 29 września przyciągnie z pewnością wiele gwiazd. Już teraz goszczą tu m.in. Małgorzata Socha, Borys Szyc, Tomasz Karolak, czy Łukasz Jemioł. Specjalną oprawę muzyczną na czwartkowy, wrześniowy wieczór przygotuje DJ Adamus – nie tylko dj i producent muzyczny, ale przede wszystkim pasjonat dobrej kuchni.
Nie zabraknie też niespodzianek (live act z saksofonistą i występ Patrycji Malinowskiej z Mam Talent). A do wygrania będą nagrody o łącznej wartości 20 000 PLN! Dużo miętowych akcentów, wyśmienia kuchnia, wyjątkowe eko menu, open bar i vouchery, abyście mogli odwiedzać częściej restaurację slow food – The One.
Szef kuchni w Restauracji The One. Laureat kilku konkursów kulinarnych, m.in.: „Chef’s Fight” i „Les Chef’s en Or”. Sprawiają mu one wielką satysfakcję oraz są cennym źródłem inspiracji. Tomasz Łagowski reprezentuje Polskę w finale konkursu „Les Chef’s en Or” w Paryżu, gdzie zmierzy się na międzynarodowym szczeblu w jednym z najważniejszych konkursów w Europie. Jest również finalistą konkursu „Kucharz odkrycie roku 2015” organizowanego przez magazyn KUCHNIA i podręcznik Gault and Millau. Startował w polskiej selekcji najważniejszego konkursu kulinarnego na świecie „ Bocuse d’or”. Uważa, że najlepszym narzędziem pracy kucharza są jego dłonie, tak jak przystało na dobrego rzemieślnika czy artystę.
The One, ul. Francuska 3, Warszawa Saska Kępa
www.theonefrancuska3.pl, www.facebook.com/francuska3